Notícies


Sant Julià de Lòria vol obrir-se a l’esfera internacional en matèria musical

  • Sant Julià de Lòria vol obrir-se a l’esfera internacional en matèria musical
  • Sant Julià de Lòria vol obrir-se a l’esfera internacional en matèria musical

El Comú i l’Escola de Música Harmonia han signat dos convenis de col·laboració per a l’organització de dos esdeveniments musicals a la parròquia: el Premi Lauredià i Diada de l’Acordió i el Gran Premi Musical Lauredià.

Segons ha detallat el cònsol major en la presentació davant dels mitjans de comunicació, aquestes dues cites ajudaran a donar renom internacional a la parròquia en matèria musical i a crear moviment i vida al poble.

El Premi Lauredià i Diada de l’Acordió se celebrarà els propers 10 i 11 de juliol. S’organitzarà amb la col·laboració de l’associació italiana, Amici della musica di Verona.

Tal com ha explicat la seva directora, Roser Palomero, en aquesta primera edició del Concurs competiran en virtuositat un gran nombre de músics que faran sonar els acordions en els espais públics del poble. Serà un concurs internacional de categoria única per tal que arribi al major nombre possible de músics i de públic.

Ens visitarà des d’Itàlia l’orquestra italiana, Fisorchestra Marchigiana, i també hi prendran part el duet d’acordions París-Moscou i el conjunt Art i Torb posarà la música al ball per la gent gran. Seran dos dies dedicats a la música d’acordió. Descobrirem també altres aspectes gràcies a la presència d’artesans especialitzats, una exposició, així com una conferència que se celebrarà a l’auditori Claror.

El Gran Musical Lauredià tindrà lloc del 12 al 17 d’octubre. Consisteix en una competició musical oberta a totes les modalitats d’instruments clàssics i a intèrprets de tot el món.

Les primeres seleccions s’efectuaran en línia i els guanyadors finals es desplaçaran fins a Sant Julià de Lòria per competir presencialment a l’auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià. El jurat haurà de designar el guanyador de cada una de les tres categories de la competició que obtindran, a més del guardó, un premi en metàl·lic.Aquest premi s’emmarca en l’esforç que la parròquia de Sant Julià de Lòria vol fer per obrir-se a l’esfera internacional en matèria cultural.