Notícies


Naturlandia atenua la prevista caiguda de visitants amb un augment del consum mitjà per persona

  • Naturlandia atenua la prevista caiguda de visitants amb un augment del consum mitjà per persona
  • Naturlandia atenua la prevista caiguda de visitants amb un augment del consum mitjà per persona
  • Naturlandia atenua la prevista caiguda de visitants amb un augment del consum mitjà per persona

Naturlandia ha clos aquest passat dilluns 5 d’abril una temporada d’hivern que va inaugurar el passat 8 de desembre, sumant un total de 118 dies. L’estació d’esquí de fons de la Rabassa - Naturlandia ja va tancar les pistes el passat 26 de març per manca de neu, després de romandre obertes un total de 109 dies de forma ininterrompuda. Les activitats durant l’hivern s’han concentrat a la Cota 2000, mentre que durant la Setmana Santa, s’han obert les de la Cota 1600. 

La dada més destacable del balanç final és un augment del consum mitjà per visitant del 45%, que ha estat causada per les millores en l’àrea de restauració, així com en l’increment de l’interès per l’esquí de fons. La pujada en l’àmbit esportiu ha estat molt significativa, ja que les vendes de les activitats d’esquí s’han vist incrementades en un 30%. 

L’augment de la pràctica de l’esquí de fons ha estat molt notable i així ho demostren les xifres. S’han venut un total de 1.452 paquets d’iniciació, un nou producte que incloïa la classe de monitor, el forfet de dia d’esquí i el lloguer del material. Els ingressos derivats de l’esquí de fons (classes, lloguer, forfets), han crescut un 30%. 

S’ha pogut constatar un interès creixent per aquest esport entre el públic nacional, que donades les circumstàncies, ha volgut experimentar noves activitats, vinculades a l’oci a l’aire lliure. L’esquí de fons ofereix una sèrie de beneficis innegables, com el contacte amb la natura o la pràctica d’un esport de neu amb total seguretat. D’aquesta manera, aquesta disciplina ha sortit reforçada aquest hivern, gràcies també a l’impuls en la comercialització i promoció de l’activitat que s’ha fet des de Naturlandia. 


En total, l’estació d’esquí nòrdic ha obert 109 dies ininterrompudament, des del 8 de desembre fins al 26 de març. D’aquests, el 85% s’ha obert tot el domini, amb un trepitjat gairebé diari, reforçant així el compromís per oferir un esquí de qualitat. Una nova màquina trepitjaneu ha facilitat aquesta tasca de condicionament dels 15 quilòmetres de què consta el traçat.

Pel que fa a l’esquí escolar, s’ha pogut desenvolupar sense incidències, respectant i adaptant-se a les noves mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19. El Nòrdic Esquí Club de la Rabassa (NEC) ha pogut dur a terme la seva activitat, desenvolupant les classes i els entrenaments amb la màxima normalitat. En aquest sentit, han realitzat un total de 41 dies d’entrenaments entre caps de setmana i els cursets de Nadal i de Carnaval. Aquesta temporada han comptat amb més de 45 infants inscrits entre els diferents grups d’edats, des de prepollets a tecnificats, destacant el fort augment de les inscripcions en les categories dels més petits. 
 
D’altra banda, a la cota 2000 els esforços s’han centrat en les activitats de neu i en la restauració, i que a banda de l’esquí de fons, han estat les sortides en raquetes de neu, el minitubby, els trineus, i el Parc d’animals. A més, els caps de setmana també s’ha ofert el Tobotronc, i les sortides en moto de neu. La nova proposta en restauració ha permès oferir als visitants una gran oferta gastronòmica, convertint-se en un nou pol d’atracció. La millora en aquest àmbit ha estat molt notable, i s’ha vist reflectida en la despesa mitjana per visitant que s’ha duplicat. 

Així, el restaurant la Borda de Conangle, a la Cota 2000, ha estat l’epicentre de l’oferta hivernal, oferint una carta d’esmorzars i dinars basada en la gastronomia tradicional de muntanya. La terrassa, amb molta capacitat i molt ben orientada, ha estat clau per acabar de convèncer els visitants. 

Un fet que ha ajudat a consolidar l’oferta gastronòmica ha estat l’organització de sopars els caps de setmana de manera ocasional coincidint amb dates especials, com la lluna plena, o les nits de Nadal, però també sota demanda, que compaginats amb sortides en moto de neu i raquetes, han estat la combinació ideal.