Notícies


La sarsuela cubana Cecilia Valdés clausurarà la temporada d’Andorra Lírica amb col•laboracions d’alt nivell

  • La sarsuela cubana Cecilia Valdés clausurarà la temporada d’Andorra Lírica amb col•laboracions d’alt nivell
  • La sarsuela cubana Cecilia Valdés clausurarà la temporada d’Andorra Lírica amb col•laboracions d’alt nivell
  • La sarsuela cubana Cecilia Valdés clausurarà la temporada d’Andorra Lírica amb col•laboracions d’alt nivell

La 6a Temporada d’Òpera d’Andorra conclourà els propers 8 i 9 de maig amb la sarsuela cubana Cecilia Valdés que comptarà amb una sèrie de col•laboracions amb entitats del país i també d’àmbit internacional. Igualment, per la seva temàtica, l’actuació formarà part dels esdeveniments culturals que s’emmarquen en la celebració de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat que acollirà el Principat el proper 21 d’abril.

La soprano i responsable d’Andorra Lírica, Jonaina Salvador i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, han presentat aquest dimarts la peça que està basada en la novel•la de l’escriptor cubà Cirilo Villaverde. Entre les principals col•laboracions, destaca que una part de l’elenc estarà integrat per intèrprets iberoamericans, com és el cas del director d’escena mexicà, Federico Figueroa o l’encarregat de l’escenografia i vestuari, Antonio Bartolo. La col•laboració d’Andorra Lírica amb el Teatre Líric Nacional de Cuba, ho mostra el fet de la presència a Andorra del director musical Yhovani Duarte i el tenor Andrés Sánchez Joglar els dies de la representació. En l’àmbit nacional, una vegada més hi prendran part els membres de l’Esbart Laurèdia i músics del país com Jordi Claret o Francesc Planella.

UN CONVENI AMB EL CONSERVATORI DEL LICEU 
En un altre ordre de coses, però també lligat a la representació Andorra Lírica ha signat un conveni amb la Fundació Conservatori Liceu de Barcelona “que es mantindrà en els pròxims anys”, com ha assenyalat Salvador. L’acord propiciarà que cinc alumnes del prestigiós institut musical participin en la funció després d’haver passat unes audicions prèvies. “Les dues entitats creiem en la formació dels joves talents i la Temporada d'Òpera pot ser un bon moment per donar l’oportunitat a joves per iniciar la seva carrera", ha remarcat la soprano andorrana. Igualment, també s’estrenaran alumnes del Cor de l’Òpera d’Andorra, perquè la voluntat d’Andorra Lírica és que es vagin incorporant a les actuacions, així com adolescents de l’escola Sant Ermengol, que els hi donaran suport.

Cecília Valdés transcorre a la Cuba colonial de 1830 i explica la història de Cecília, una filla il•legítima i no reconeguda d’un home ric que amb el pas dels anys s’enamora de Leonardo, un jove amb qui comparteix pare sense que ells sàpiguen d’inici que en realitat són germanastres. Al final, la història d’amor entre tots dos es frustra per pressions familiars i socials i tot acaba en un drama. Jonaina Salvador ha explicat que “és una història en la qual fem bastant pedagogia amb els alumnes, ja que es posen a damunt de la taula temes com el racisme o les diferències entre classes socials”. 
L’actuació tindrà dos passis. El primer tindrà lloc el 8 de maig a les 20.30 hores i el segon serà el 9 de maig a partir de les 18 hores. Tots dos se celebraran a l’auditori Claror. Les entrades, que ja es poden adquirir a www.santjulia.ad/entrades,  tindran un preu de 32 euros, però també hi ha entrada reduïda a un preu de 27 euros per als posseïdors del Carnet Jove, de la Targeta Magna, els menors de 18 anys i els amics de l’associació Andorra Lírica.