Notícies


La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat explica a la Llar de Lòria el funcionament del certificat digital

  • La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat explica a la Llar de Lòria el funcionament del certificat digital
  • La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat explica a la Llar de Lòria el funcionament del certificat digital
  • La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat explica a la Llar de Lòria el funcionament del certificat digital

Una trentena de padrins han assistit aquest dimarts a la tarda a una xerrada en què la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés els ha explicat el funcionament del certificat digital i l’APP Salut. En companyia de dos tècnics i en presència dels cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina, la ministra ha fet el mateix que fins ara s’ha fet o es té previst fer a totes les parròquies en resposta a una demanda de la Federació de la Gent Gran.
 
El cas és que aquest sector de població té força interès en conèixer els ajuts en matèria social com ara suport domiciliari, material, visites mèdiques... i des del Govern es va pensar que tot això es podia vincular a que la gent gran pogués disposar als seus dispositius mòbils de l’APP Salut. “Aquesta aplicació funciona amb el certificat digital i té moltes utilitats”, ha explicat Pallarés.
 
La titular d’Afers Socials ha assenyalat que un cop s’hagi fet aquesta visita a totes les parròquies -fet que es completarà aquesta setmana- es pensa fer un seguiment per veure si alguna persona de Tràmits s’ha d’apropar a  les llars per si algú té alguna mena de dificultat o bé directament perquè encara no s’han assabentat de l’existència d’aquesta aplicació.
 
Un dels avantatges de disposar de l’APP Salut és que es tindrà accés a l’historial clínic “i portar-lo a sobre els dona molts avantatges”, ha dit la ministra. Més enllà d’aquest punt concret, Pallarés ha comentat que durant les trobades han copsat que els padrins també s’han interessat per altres temes com ara les pensions i els diferents barems que existeixen.
 
Per la seva banda, el cònsol major ha fet una valoració positiva de la iniciativa en dir que “agraeixo al ministeri que s’hagin desplaçat perquè, tot i tenir els nostres propis serveis, mai està de més que es doni informació de primera mà als nostres padrins”. Majoral ha destacat la importància de la trobada perquè “quan parlem d’aplicacions i sistemes digitals sempre surten dubtes, i més en el cas d’aquesta generació”, i ha recordat que ja hi ha una persona a la Llar de Lòria que dona classes d’informàtica als usuaris.