Notícies


L’auditori Claror acull aquesta setmana la residència artística d'Yldor Llach

  • L’auditori Claror acull aquesta setmana la residència artística d'Yldor Llach
  • L’auditori Claror acull aquesta setmana la residència artística d'Yldor Llach
  • L’auditori Claror acull aquesta setmana la residència artística d'Yldor Llach

Feia temps que el Comú volia promocionar el concepte de residència artística i, aquesta setmana, aquesta voluntat s'ha convertit en una realitat. Gràcies a les sinergies prèvies establertes en el marc del cicle “A Ritme d’Estiu” on Yldor Llach va actuar, l'artista està gaudint des d'aquest dilluns, i fins al pròxim diumenge, de l’escena laurediana  per preparar el seu nou espectacle, que encara no té una data fixa, però que s'espera que pugui veure la llum cap al mes d'abril a Sant Julià de Lòria.

Es tracta de la novena residència que acull l'artista, que des de finals del 2019 ha anat treballant en diferents indrets com és el cas de la Central del Circ de Barcelona, la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, espais habilitats de Palafrugell i, fins i tot, en una església d'Hamburg.

Llach ja va presentar a la nostra parròquia el seu darrer espectacle a l'agost, anomenat “Sobre rodes” però, es tractava d'una actuació de carrer "molt dinàmica i fàcil" i, ara, "volia anar una mica més endins meu, anar a buscar una altra cosa". Aquest nou treball suposa una major inversió de temps que, fins al moment, s'allarga fins a dotze mesos.
L'actuació, malgrat que no està definida, compta amb números de bicicleta i la manipulació de diferents objectes.

La cònsol menor, Mireia Codina, ha manifestat que "per a nosaltres, ha sigut un descobriment". D'aquesta manera, un cop l'artista va proposar poder disposar de l'espai, el Comú li fa oferir tot allò que estava al seu abast, ja que compartir tot el procés de treball "és increïble". Tot i que des del Comú no es concep incloure l'actuació en la Temporada de teatre, Codina ha posat en relleu que se'l podrà veure pels carrers de la parròquia ben aviat.