Notícies


El Govern declara obra d’interès nacional la plaça elevada projectada sobre l’avinguda Rocafort

  • El Govern declara obra d’interès nacional la plaça elevada projectada sobre l’avinguda Rocafort
  • El Govern declara obra d’interès nacional la plaça elevada projectada sobre l’avinguda Rocafort
  • El Govern declara obra d’interès nacional la plaça elevada projectada sobre l’avinguda Rocafort

El Govern va aprovar aquest dimecres declarar projecte d'interès nacional la construcció de la plaça pública elevada sobre part de l'avinguda Rocafort i sobre la part de l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria. A més, la futura plaça sobrevolarà parcialment sobre el tram del riu Gran Valira ubicat a la zona de les Arades, motiu pel qual s'han declarat d'interès nacional aquests treballs.
 
El passat 13 de juliol, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el cònsol major, Josep Majoral, van signar un conveni de col·laboració per executar les obres de l'espai públic de forma conjunta i coordinada. I és que, la construcció, a la vegada, implicarà uns treballs complementaris de prevenció enfront del risc d'inundació del riu.
 
D'aquesta manera, es durà tot a terme mitjançant una sola obra. Tenint en compte que el projecte té dues funcionalitats diferenciades, es justifica el projecte conjunt d'una única obra per coordinar-lo integralment per part de les dues administracions públiques. L'elaboració compartida aporta un benefici a l'interès públic general en tant que es crea un nou espai públic per a la ciutadania i, a la vegada, es redueix el risc natural d'inundabilitat a la zona.

Per tant, de forma coordinada entre l'executiu i el comú lauredià es durà a terme una obra que correspon a competències governamentals (prevenció enfront del risc d'inundació) i l'altra a competències comunals (creació d'un espai públic tipus plaça per a gaudi ciutadà).
 
A més, la licitació, contractació i execució de l'obra en un sol expedient administratiu donarà lloc a un estalvi pressupostari i de mitjans personals de les administracions públiques, ja que els dos tipus d'actuacions s'executarien en una sola licitació i contractació, possibilitant costos més baixos per causa d'economia d'escala, i una reducció de les tramitacions administratives. Cadascuna de les dues administracions assumirà el cost d'aquella part dels treballs que corresponen a la seva competència. El nou espai públic se sobreposaria al trànsit de vehicles de l'avinguda Rocafort, que circularan per sota de la plaça.