Notícies


El Consell d’Infants insta el Comú a convocar un concurs d’embelliment floral del balcons obert a tots els lauredians

  • El Consell d’Infants insta el Comú a convocar un concurs d’embelliment floral del balcons obert a tots els lauredians
  • El Consell d’Infants insta el Comú a convocar un concurs d’embelliment floral del balcons obert a tots els lauredians
  • El Consell d’Infants insta el Comú a convocar un concurs d’embelliment floral del balcons obert a tots els lauredians

En el marc del projecte d'embelliment de Sant Julià de Lòria que el Consell d'Infants promociona durant aquest curs, l’ens escolar ha instat el Comú a posar en marxa el Concurs de Balcons, una iniciativa que té com a objectiu premiar les millors fotografies que es publiquin a Instagram de balcons i finestres de la parròquia amb plantes, flors i guarniments florals. L'objectiu del concurs és fomentar el verd urbà i conscienciar la població laurediana que gaudir d'una vila bonica és cosa de tots.

De fet, la cònsol menor, Mireia Codina, ha declarat que aquest certamen "és una mostra més de la utilitat dels Consells d'Infants", on hi ha joves implicats que ja pensen en com tenir cura de la parròquia a través de diverses propostes.

El concurs, que s'inicia aquest dimecres, s'allargarà fins al proper 12 de juny mitjançant la xarxa social Instagram. Tal com han detallat els consellers infantils Lucia Dias i Enzo Romero, el jurat -que estarà format pels cònsols i consellers del Comú, així com els consellers infantils de l'escola francesa i andorrana- avaluaran que s'utilitzin plantes naturals, que no sobresurtin dels balcons i que siguin visibles des de la via pública.

Per a participar, els interessats hauran de penjar al seu compte d'Instagram un màxim de tres imatges dels seus balcons amb les etiquetes #concursbalcons, #consellinfants i #comusantjuliadeloria. Els guanyadors es faran públics el 13 de juny -data de cloenda de la 14ena edició del Consell d’Infants- i hi haurà premis per als tres millors classificats, que seran els que hagin obtingut més 'likes'. Així, el primer classificat s'endurà una passejada amb cavall per Naturland i un dinar al restaurant de la cota 2.000 per a quatre persones. El segon s’emportarà un val per un dinar/sopar en un restaurant local per a dues persones i un lot de productes artesans de la parròquia i, per últim, el tercer serà guardonat amb quatre entrades per a LAUesport i un val de 30 euros per a gastar en un comerç de Sant Julià de Lòria.

Codina ha manifestat que la idea de la corporació és mantenir aquest concurs en anys posteriors sempre que es rebi una resposta per part de la ciutadania. Igualment, la cònsol ha explicat que aquesta iniciativa també completa la tasca intensa de manteniment floral en espais públics que fa el departament de Manteniment i Medi Ambient del Comú.
 
Aquest concurs de balcons és el tercer que s’organitza, tot i que és el primer inspirat pel Consell d’Infants. El primer va tenir lloc el 2014 i el segon es va celebrar en un format diferent durant el confinament amb motiu de la celebració de la festivitat de Sant Jordi.