Notícies


Conveni a tres bandes per instal·lar parquet i tanques a la pista de LAUesport per poder practicar esports amb patins

  • Conveni a tres bandes per instal·lar parquet i tanques a la pista de LAUesport per poder practicar esports amb patins
  • Conveni a tres bandes per instal·lar parquet i tanques a la pista de LAUesport per poder practicar esports amb patins
  • Conveni a tres bandes per instal·lar parquet i tanques a la pista de LAUesport per poder practicar esports amb patins

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la presidenta de la Federació Andorrana de Patinatge (FAP), Carmen Santamaría han signat aquest migdia un conveni mitjançant el qual el Govern cedeix al Comú la xifra de 130.000 euros per instal·lar parquet i tanques perimetrals a la pista poliesportiva de LAUesport.
Aquest pas permetrà que la FAP disposi d'un nou espai per entrenar i disputar competicions de l'equip d'hoquei i de patinatge artístic.

A banda de satisfer la demanda de la federació de disposar de nous espais, ja que en l'actualitat només compta amb el pavelló de l'Estadi Comunal d'Andorra la Vella, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha explicat que la reforma de la instal·lació també permetrà a la parròquia diversificar la seva oferta esportiva, promocionar estades d'equips d'alt nivell i donar un servei de major qualitat a les escoles lauredianes. Una vegada feta la signatura del conveni, l'objectiu és que l'equipament estigui enllestit entre els propers mesos de juliol i agost.

La incorporació dels equips d'hoquei i patinatge artístic no deixaran fora la resta d'esports que ara mateix s'entrenen en aquest espai. "És important que quedi clar que no es tracta de treure a ningú per a posar un altre tipus d'esport", ha volgut deixar clar Majoral. D'aquesta manera, està previst que a partir de la temporada vinent es faci un repartiment d'hores equilibrat per accedir a l'espai.

Al seu torn, Santamaria ha posat en relleu que "per a nosaltres era molt important disposar d'aquesta instal·lació perquè en el nostre esport necessitem coses molt específiques". Un segon objectiu, per tant, també serà el "d'apropar aquest esport al jovent de la parròquia", ja que a partir de l'estiu gaudiran d'un espai on el podran practicar i també es farà servir per a la celebració de competicions d'aquestes dues modalitats esportives. Solucionada aquesta demanda, Santamaria ha manifestat que la següent necessitat és disposar d'algun altre espai tancat per als esportistes de la modalitat d'skateborard.

Ha explicat que durant el bon temps no hi ha problema per desenvolupar la seva activitat en espais a l’aire lliure, però quan les condicions meteorològiques no acompanyen ho han de fer en recintes privats el que els suposa un cost força elevat.

Finalment, Sílvia Riva, ha assegurat que "avui és un gran dia perquè, una vegada més, sumem esforços per donar solució a una necessitat d'espais". Es tracta, doncs, d'un acord que s'haurà d'anar repetint en altres parròquies tenint en compte l'augment d'esportistes i de llicències dels darrers temps amb la finalitat "de donar cabuda a tothom". En definitiva, la ministra ha indicat que la nova instal·lació "serà una cosa molt positiva per al patinatge i per a l'hoquei", ja que també podran conviure amb altres entitats, què és quelcom "que estem promovent des del ministeri d'Esports".

A l’acte de signatura també han assistit com a convidats el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; la cònsol menor, Mireia Codina i la consellera de Turisme i Esports, Diana Sánchez.