Notícies


36a edició de la Fira de Santa Llúcia

36a edició de la Fira de Santa Llúcia

El cap de setmana del 5 i 6 de desembre se celebrarà una nova edició, la 36a, de la Fira de Santa Llúcia. Un esdeveniment que s’adaptarà a les mesures sanitàries perquè celebrem un Nadal diferent però, amb la mateixa il·lusió de cada any.
En aquesta línia, el cònsol major ha assenyalat durant la roda de premsa de presentació que, tot i que es desenvoluparà en condicions diferents es busca aportar llum i alegria a les festes de Nadal.

Una de les principals novetats és la participació a la fira de l’Ajuntament d’Agramunt que portarà  a Sant Julià de Lòria una de les seves tradicions més arrelades: l’elaboració de torrons. Segons l’alcaldessa de la població, Sílvia Fernàndez, és una oportunitat per desestacionalitzar i internacionalitzar el torró. Farem una cuita en directe, molt poques vegades ha sortit d’Agramunt.
Els assistents a la fira podran gaudir de la torró experiència amb un mestre torronaire que elaborarà en directe l’autèntic torró d’Agramunt i del joc del Catxo, un peculiar i tradicional joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per vendre el torró a fires i mercats.

La Fira de Santa Llúcia comptarà amb una 30a de parades, 10 més que l’any passat, de productes típics d’aquestes festes i d’altres de locals com la mel, la ratassia, les melmelades o artesania amb llana d’ovella. D’aquestes, 13 seran casetes de fusta que se situaran a la plaça de la Germandat i, la resta, seran envelats i estaran a l’av. Verge de Canòlich.

També s’han programat una desena d’activitats per a nens i joves: un  curs d’elaboració de galetes de Nadal, de ninots de neu amb mitjons, de boles de Nadal marmolades, de felicitacions i de fanalets.

Diumenge s’ha apostat per la música amb un concert de nadales a càrrec d’EnCantant Nadales i actuacions de Zambomba Flamenca i el Cor d’òpera d’Andorra.