Notícies


Reunió de Cònsols a Sant Julià de Lòria

Aquest matí, el comú de Sant Julià de Lòria ha acollit la Reunió de Cònsols del mes d'abril de 2017. En paraules del cònsol major, Josep Miquel Vila Bastida, ha estat una reunió molt positiva.

Durant la roda de premsa posterior, ha destacat l'anunci fet pel Consell d'Europa de la visita d'una delegació als comuns entre els dies 25 i 26 d'abril. Els seus components venen en qualitat d'observadors L'objectiu és la verificació del compliment dels punts de la Carta Europea dels Poders Locals a Andorra. Aquesta carta, ratificada per l'Estat andorrà l'any 2011,  garanteix l'autonomia de les administracions més properes a la ciutadania.  El resultat de la inspecció serà objecte d'un informe que s'elevarà als òrgans rectors del Consell d'Europa.

Un altre dels temes destacats ha estat la presentació per part del Sr. Jordi Casadevall, secretari del Govern, de la proposta de reforma de la Llei electoral que recull la presència d'observadors deslligats dels partits polítics a la mesa electoral, així com papeletes en Braille per facilitar l'exercici del vot a les persones invidents.

El Consell d' Infants també ha estat protagonista de la reunió de Cònsols d'avui. El cònsol major ha recordat el principi d'aquesta organització, ara fa 20 anys, arrel de la publicació del llibre de Francesco Tonucci, La Ciutat dels Infants. A poc a poc, tots els comuns han instituït el Consell d'Infants i Sant Julià de Lòria ho vol celebrar amb una trobada dels consells de totes les parròquies. Aquesta iniciativa compta amb la participació important d'UNICEF que considera Andorra com un país amic dels infants.