Notícies


"La Divina Comèdia il·lustrada per Dalí", al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià

Entre el 16 de març i el 7 d’abril, el vestíbul del Centre de cultural i de congressos lauredià acollirà una exposició de 100 gravats de les aquarel·les que Salvador Dalí va pintar entre els anys 1951 i 1960 per il·lustrar La Divina Comèdia de Dante Alighieri. En concret, el llarg viatge de Dante en el que el seu amor platònic, Beatriu, és conduïda per Virgili per l’Infern, el Purgatori i el Paradís.

L’edició de La Divina Comèdia il·lustrada per Dalí la va dur a terme “Editions d’Art les Heures Claires de Paris” sota la direcció de Jean Estrada. Les aquarel·les originals es van exposar per primera vegada el maig del 1960 al Museu Galiera de la capital francesa.

Salvador Dalí va intervenir en cadascuna de les il·lustracions afegint colors i fent retocs fins a donar el “bon à tirer”, és a dir, el seu acord definitiu. En total es van fer 3.500 planxes, això suposa que cada gravat té una mitjana de 35 colors diferents.

Fa molts anys que l’edició està exhaurida però, el director de les “Éditions d’Art les heures Claires de Paris”, Daniel David, conjuntament amb el suport de l’Ajuntament de Bolvir de Cerdanya i a través de l’Espai Ceretània, han permès al Comú de Sant Julià de Lòria exposar els 100 gravats d’una de les obres en la que es poden retrobar tots els mites i la iconografia del geni de Dalí.

L’exposició La Divina Comèdia il·lustrada per Dalí s'inaugurarà el proper dilluns 20 de març tot i que es podrà veure al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià a partir del dia 16.