Notícies


Carnaval 2017

Demà divendres, es donarà el tret de sortida al Carnaval 2017 amb la tradicional cercavila de les escoles de la parròquia i la qual està previst que hi prenguin part al voltant de 700 infants.

La resta d’activitats, una quinzena en total, començaran el dia 23 amb la Ruta de la Tapa i s’allargaran fins el dimarts 28. S’han programat actes per a tots els públics. La idea és que tothom, grans i petits, hi tinguin el seu espai: des de les activitats més tradicionals com el pregó d’obertura i penjada del Carnestoltes o la gran rua amb el concurs de carrosses i comparses, fins a les infantils o destinades al jovent com la gimcana i els contacontes.

Així s’ha detallat en la roda de premsa de presentació del Carnaval i en la qual hi ha pres part el conseller de Cultura, Anna Mangot en representació de l’Esbart Laurèdia, Jordi Díaz, de la Colla Gegantera i Pau Subirà de l’Agrupament Escolta, el Consell de Festes i el grup de Batuca. En aquest sentit, Josep Roig ha volgut destacar “la implicació d’aquestes entitats en l’organització del Carnaval”.

L’esbart, que el 2013, es va afegir a les comparses tradicionals amb els Porrers, també prendrà part activa al ball de Carnaval i al Ball del ninot i ball de senyores del dia de la despenjada del Carnestoltes, una de les novetats d’aquesta edició.

L’Agrupament Escolta i el Consell de Festes, per la seva banda, assumiran l’organització de la gimcana i la batucada Toca-te’ls amenitzarà el pregó d’obertura i la penjada del Carnestoltes.

Els geganters participaran a la gran rua amb la Bruixa Tecla juntament amb les comparses tradicionals.

De moment, 130 persones, dues comparses i una carrossa, s’han inscrit per participar a la rua de diumenge. Les inscripcions es tancaran el dia 23. Es repartiran 2.300€ en premis. 

Més informació i programació: http://www.santjulia.ad/media/campanyes/20170208_1139_7150.jpg